Мальдіви — пальчики оближеш!

Мальдіви — пальчики оближеш!

Скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі, хто ти »

Ансельм Брийя-Саварен

Мальдіви — це острови з найсолодших наших снів і рожевих мрій. Вони полонять своєю екзотикою, надихає атмосферою, спокоєм, яке відчувається навіть у повітрі. А ще — безкрайніх океаном, який дихає свіжістю і ділиться своєю силою. Мальдіви — це приголомшливі білосніжні пляжі, за якими так приємно гуляти. Це розкішні і неймовірно комфортні вілли і готелі, в яких відчуваєш себе як на справжньому безлюдному острові. Це красиві пейзажі і хвилини самоти з природою, яка тут підкорює своєю первозданною красою. Мальдіви — це насолоджуватися неймовірними світанками і заходами, сидячи на дерев’яному пірсі біля свого затишного будиночка. Мальдіви — це лежати в шезлонгу в тіні пальм і пити освіжаючий коктейль з кокосів. Це можливість самому зловити рибу і приготувати з неї дуже смачний обід на грилі. Мальдіви — це фреші з найбільш незвичайних фруктів. Це нові дуже смачні страви, в яких сплелися традиції країни, екзотика і майстерність місцевих кухарів. О, кухня Мальдів — це окрема велика і дуже смачна тема. І сьогодні ми пропонуємо вам разом вивчити найвідоміші і цікаві страви Мальдів. Головне, не читайте цю новину голодними.

Отже, для початку давайте німого зануримося в історію і коріння цієї чудової і такої особливої кухні. Як ви знаєте, Мальдіви — це мусульманська держава, що відклало певний відбиток на деякі страви і ставлення до алкоголю. А ще сильний вплив на кухню островів зробила індійська кухня. Додайте в цю горючу суміш ще той факт, що на Мальдівах багато різноманітної океанської живності і абсолютно неймовірні фрукти і овочі. Місцеві жителі називають три найважливіших інгредієнта, без яких Мальдівську кухню неможливо уявити. Це кокосовий горіх, рис і риба. І ви навіть не можете уявити собі, скільки смачних і просто неймовірних страв можна приготувати з цих смачних і корисних дарів природи.

До речі, перед тим, як розповісти вам про найпопулярніші блюда, хочемо зауважити що жителі, а особливо мешканки Мальдів — стрункі і завжди молодо виглядають. Як їм це вдається? Ми думаємо, що весь секрет у тому, що їх оточує неймовірна краса островів і океану, а також те, що вони правильно і збалансовано харчуються і насолоджуються кожним шматочком. І це не дивно, адже кожне блюдо тут — справжній шедевр, який хочеться смакувати довго, зажмурівая від задоволення.

А тепер уявіть, що ви на Мальдівах, сидите на красивою терасі з видом на океан, вітер ніжно тріпає ваше волосся, пейзаж окрилює, і ви відчуваєте неймовірне щастя і радість. Чемний офіціант приносить вам страви, від яких просто голова обертом! Для початку — місцеві закуски, які просто тануть у роті: шматочки риби в соусі чилі, маленькі пиріжки з рибою і різноманітними спеціями, невеликі шматочки риби, смаженої в маслі — такі закуски називають тут хедхікаа. Насолодившись цим невеликим перекусом і зробивши пару ковтків холодного сухого вина, вас чекає наступне блюдо. Що ж це буде? Може бути, супгарудіа, який готують із сухої копченої риби і подають з рисом, шматочком лайма і чилі? Справжнє пікантне блюдо для любителів гострого і незвичайного смаку. А може, ваш вибір впаде на мас Рехав — особливе рибне каррі, яке їдять руками? Або ж замовите кулі боакібаа — смачні котлетки з риби з рисом? А як щодо бір’яні — чудового блюда з курки? Гурмани точно оцінять суп з плодів хлібного дерева бабукейлу хітхі і приголомшливі трикутні пиріжки з начинкою з тунця, імбиру, перцю, цибулі та лимонника. На десерт спробуйте Бонд — солодкі кокосові палички, Фоні боакібаа — неперевершений рисовий пудинг, з рожевою водою і кокосовим молоком або діяа Хакура — місцева солодкість, яку роблять з пальмового соку, рису і стиглих бананів.

О, це буде ваш незабутній вечерю! А якщо ви проведете його в компанії коханої людини — то ця трапеза точно стане найкрасивішою і такою, що запам’ятовується в вашому житті.

А ось і цікаві факти про Мальдівську кухню:

  • Найчастіше тут п’ють зелений чай з великою кількістю молока і цукру. Він тонізує, додає сили і рятує від спеки;
  • Хліб тут теж особливий. Називається він роши, і дуже часто з ним роблять бутерброди з морепродуктами, які заправляють кокосом, цибулею, чилі і лаймом;
  • Популярні овочі тут — це батат (солодка картопля) і таро (ще одна вигадлива різновид картоплі);
  • Після їжі тут часто «закушують» горіхом бетель, який дрібно ріжуть і подають у вигляді пасти, яку поливають соком лайма. Він чудово освіжає і покращує травлення;
  • На Мальдівах і напої особливі і унікальні. Наприклад, тут ви зможете спробувати солодке молоко кир сарбат, пальмовий сік Суджі, а ще — ДАА — слабоалкогольний напій з ферментованого пальмового молока.

Наш головний експерт по Мальдівах, керівник напрямку Євген Хаджинов також ділиться з вами своїми спостереженнями та улюбленими стравами:

  • Найпоширенішим, і одночасно одним з найсмачніших страв є тунець, якого в Індійському океані повно! Його навчилися готувати ідеально! Тунець на грилі, карпаччо, тушкований, суп з тунця, просто сирі суші з тунця — прекрасні!
  • Лобстери. Хоч тут вони часто і привізні, але готують їх тут шикарно! Лобстер на грилі вважається одним з найдорожчих страв. Він стане для Вас незабутнім!
  • Гігантські креветки Jambo — також можна спробувати тут, це пряма альтернатива лобстерів. Розміри креветок вражають, власне, як і їх смак.
  • Обов’язково спробувати національну солодкість — кокосові палички, загорнуті в пальмовий листок.
  • Куди ж подінешся від бананів? З трьох фруктів, які ростуть на Мальдівах (кокоси, банани і манго), банани — найсмачніші і справді відрізняються від інших.

Уже хочете все це спробувати? Тоді бронюйте тур, і вперед — на зустріч найсмачнішим і приголомшливим пригодам!

А ми вже підібрали для вас готелі з самими розкішними ресторанами, де можна спробувати справжню Мальдівську кухню:

  • Cinnamon Dhonveli Maldives (ex. Chaaya Island Dhonveli) 4*
  • Adaaran Select Meedhupparu 4*
  • Centara Ras Fushi Resort & Spa 4*+
  • Holiday Island Resort 4*
  • Kuredu Island Resort 4*+
  • Olhuveli Beach & Spa Resort 5*
  • Royal Island Resort & Spa 5*
  • Sun Aqua Vilu Reef Beach & Spa 5*
  • Furaveri Island Resort 5*
  • Angsana Velavaru. 5* DELUXE
  • W Retreat & Spa Maldives 5* DELUXE
  • One & Only Reethi Rah 5* DELUXE
  • Anantara Kihavah Villas 5* DELUXE
  • Constance Moofushi 5* DELUXE

Мальдіви — це справжній рай для гурманів і любителів риби та інших морепродуктів. Кальмари, мідії, креветки, краби, молюски — то, що ми їмо не так часто, для жителів Мальдів — щоденний раціон. І то, скільки рецептів вони знають, щоб з різних океанських мешканців приготувати карколомний обід — просто дивує.

І поки ви вибираєте дату свого смачного і красивого подорожі на Мальдіви, ми ділимося з вами рецептом одного з місцевих страв. Тому невелику Мальдівську вечірку ви можете влаштувати у себе вдома вже сьогодні ввечері.

Отже, мальдівський салат!

Вам знадобиться:

Королівські або тигрові креветки — 0,5 кг

Авокадо — 1 штука

Червоний грейпфрут — 1 жарт

Сік одного лимона

Листя салату — на смак

Сіль і спеції — за смаком

Варимо креветки в підсоленій воді з додаванням лимонного соку, чистимо. Ріжемо грейпфрут і авокадо часточками. Викладаємо на тарілку салат, зверху — креветки, грейпфрут і авокадо і бризкає лимонним соком. Смачного!

Мальдіви — це країна, де вміють смачно готувати і неспішно насолоджуватися гарними і смачними стравами. У цьому є своя філософія і світогляд, яке показує нам, що потрібно радіти кожній хвилині життя і отримувати справжнє задоволення навіть від їжі!

Смачні Мальдіви з Join UP! чекають вас!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Напишите нам

Ваше имя

Ваш e-mail

Телефон

Сообщение

×